top of page

Excursies

Woensdag 29 Mei is geen festivaldag. Op deze dag worden een aantal 'Adventures' georganiseerd. Alle evenementen vangen op hetzelfde moment aan dus je dient een keuze te maken. Dat wordt moeilijk want alle 'adventures' zijn de moeite waard. De komende 3 jaar blijven deze mogelijkheden deel uitmaken van het programma zodat je volgende Jaren voor iets anders kunt kiezen.

VS 2.JPG

Relaxen

Zeker in het geval temparaturen aangenaam zijn is het natuurlijk ook een optie om lekker rondom het hotel te blijven hangen, een duikje te wagen of met een bootje het meer op te varen.

 

Het stuwmeer van Jablanica kent een grillige vorm en heeft een aantal zij-wateren waar het goed toeven is. Als je van absolute rust wil genieten is dit echt een aanrader. Drankje, boterhammen en boek mee en je beleeft een geweldige dag.

 

Meerkosten: geen.

Battle tour

Onder leiding van een gids gaat de reis naar de berg 'Igman' nabij Sarajevo. Hier wordt een aantal locaties bezocht die het grote contrast tussen de Olympische Winterspelen 1984 en de oorlog 1992-1995 laat zien. De verhalen zijn aangrijpend en geven een goed beeld van de waanzin van een oorlog. De busrit door het berggebied, inclusief stops, neemt ongeveer 3 uur in beslag. Daarna gaat de tour verder en eindigt uiteindelijk in het oude centrum van Sarajevo (Basjarcija). Hier is gelegenheid voor 'shoppen' en wordt een broodje kebab genuttigd.

 

Meerkosten: Geen

Battle tour.png

Raften

Het stuwmeer van Jablanica wordt gevoed door een nogal wilde rivier, de Neretva. De rivier stroomt vanuit de bergketen, de Prenj, via een aantal stuwmeren en Mostar naar de Adriatische zee. De rivier biedt geweldige condities voor Rafting. Na een uitgebreide brunch in Konjic volgt een busrit van 1 uur naar het vertrekpunt. Daar wordt een wetsuit en helm uitgereikt en start een spektakulaire afdaling.

 

De tocht stopt halverwege voor de waaghalzen die willen kliff-diven. Vervolgens wordt nog een stop gemaakt aan een strandje waar een BBQ wordt genuttigd.

 Meerkosten: € 40,00 per persoon

Lukomir

Een jeeptour vanuit Konjic naar dit 14e eeuwse dorpje behorende tot de gemeente Konjic is het hoogst gelegen en meest afgelegen dorpje van Bosnie-Herzegovina.

De huisjes hebben stenen wanden en houten daken en liggen aan de rand van een enorme canyon; De Rakitnica.

Volgens de folklore was deze canyon ooit het verblijf van een draak. Een bezoek aan dit pitoreske dorpje is zeker de moeite waard.

 

Wil je al wat voorpret klik dan hier.

 

Meerkosten: op aanvraag

Minimale deelname 4 personen of een meervoud hiervan

srebrenica.png

Srebrenica

Srebrenica > Potocari

Bij voldoende aanmeldingen zal er een excursie naar Srebrenica worden georganiseerd.

Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Nederland. Zo wordt de Dutchbat uitzending naar Bosnië genoemd.

 

Tijdens deze excursie krijgt u inzicht in de heftige gebeurtenissen waarbij zowel het Dutchbatgebouw als het Memorial worden bezocht.

 

Meerkosten op aanvraag

Minimaal 6, max 8 personen 

bottom of page